biogirlsagendafotomediamuziekcontacthistorynieuws
bio ned | bio eng
Wat in 1990 startte als een eenmalige gelegenheidsformatie, is inmiddels uitgegroeid tot een unieke band van niet mis te verstane talenten uit de Nederlandse pop- en rockscene: Girls Wanna Have Fun.

Deze ‘all girl’ band doet haar naam alle eer aan: de fun is waar het om draait.
Het resultaat is een altijd energieke, aanstekelijke show met een steeds wisselend thema w.o. Girls in Crime, Girls on Film, Girls go Crazy, Girls in Space, en een gewaagd repertoire van Dietrich tot Queen, van Elvis tot Radiohead.

Bedenker van deze gouden formule is Lies Schilp, artistiek leider en nog altijd de motor achter de Girls.


Door alle drukbezette agenda’s is een optreden van GWHF eerder uitzondering dan regel. Áls het dan lukt weer met elkaar op de bühne te staan is dat gegarandeerd een feestje. Dat bewezen de Girls met uitverkochte zalen zoals in de Melkweg, het Paard van Troje en de Lantaarn.

In 2003 staan de Girls voor het eerst in het theater en sluiten ze de succesvolle tournee af in een stampvol Carré. Hierna volgen nog drie tours langs alle grote theaters van Nederland.

Een bootleg DVD t.g.v. het 15-jarig bestaan wordt gereleased in 2005. In 2008 verschijnt een 212 pagina’s tellend fotoboek over GWHF.

Een van de kleurrijkste Girls van het eerste uur was Vera Springveer (Charles Lucker). Op 9 juli 2008 overlijdt Vera aan de gevolgen van Aids, een zwarte bladzijde in het tot dan zo zorgeloze bestaan van de Girls.

 

afscheidstournee
girls wanna have fun -
The road to Paradiso
Na 25 jaar gaat Nederlands meest roemruchte vrouwenband Girls Wanna Have Fun stoppen. Het afscheidsoptreden zal op 18 april 2015 in Paradiso te Amsterdam zijn. Dit belooft een spektakel te worden, de garantie voor een groot feest!
In aanloop naar het laatste optreden in Paradiso gaan de Girls begin 2015 nog eenmaal op pad voor een afscheidstour.
 
 
Girls Wanna Have Fun:
Monique Klemann, Suzanne Klemann, Frédérique Spigt, Manuëla Kemp, Mieke ‘Giga’ Stemerdink, Lies Schilp, Robbie Schmitz, Inge Bonthond, Neel van der Elst en Janice Williams (vocals).
Marianne Stel (toetsen), Dalâl Marouf (gitaar), Joyce Grimes/Phaedra Kwant (bas), Mandy Hopman (drums), Astrid Akse (gitaar en percussie).

 

Boekingen en informatie:
Girls Wanna Have Fun
Jolanda Bouman
van Tuyll van Serooskerkenweg 28-2
1076 JL Amsterdam
06 54647754
jolanda@jobopro.nl
www.girlswannahavefun.nl